Both ENDS


Events

Volg ook de ervaringen van medewerkers en/of partners van Both ENDS via diverse weblogs.

 •  

  Women's Rights & Climate Finance Webinar: getting the money to the people


  On March 7th, 2018, Both ENDS and WEDO organised a webinar on GCF-accreditation and Enhanced Direct Access.


 • knop_voor_website_v3.png

  UNCCD CoP 2017 - China


  Van 6 tot 16 september vond in Ordos, China, de 13e 'Conference of Parties' van de UNCCD (UN Convention to Combat Desertification) plaats. De UNCCD is het wereldwijde verdrag van de Verenigde Naties over de bestrijding van verwoestijning en droogte. Alle landen van de wereld hebben de conventie ondertekend. Canada trok zich in 2012 terug, maar heeft in december 2016 onder leiding van de Trudeau-regering het proces voor hereniging ingezet. Both ENDS is lid van Drynet, een netwerk van lokale organisaties en gemeenschappen in droge gebieden die zoeken naar manieren om land op een duurzame manier te gebruiken.

   


 • KNOP_Eurodad.png

  Eurodad-conference ‘Alternative policies for a sustainable world’


  Van 20 t/m 22 juni vindt in Den Haag de internationale conferentie van Eurodad plaats. Het thema is 'Alternative policies for a sustainable world - Better ways of financing global development and strengthening global economic regulation and governance'. Both ENDS is mede-organisator van deze conferentie.


 • kleur-tegenm-100px_MR_PB.png

  De Kracht van Tegenmacht


  Vice Versa, Both ENDS, Partos, ActionAid en Pax organiseren op woensdag 23 November de Nacht van de Tegenmacht in De Nieuwe Liefde (Amsterdam). Een festival om het belang van de tegenmacht te vieren en een hommage te brengen aan burgermoed wereldwijd. Met voorbeelden uit de praktijk, talkshows, muziek en verdiepende discussies belichten we de verschillende aspecten van tegenmacht. Met z'n allen laten we zien dat een samenleving zonder tegenmacht geen echte samenleving kan zijn.


 • marrakech-knop3.png

  Marrakech Climate Change Conference


  From 7 to 18 november, the Climate Change COP22 wille take place in Marrakech, Morrocco.  This '22nd Conference of the Parties to the

  United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC)' as it is called officially, is the annual meeting of the 195 countries which have signed and ratified the convention. 


 • knop.png

  Adaptation Futures 2016


  Both ENDS, MamaCash en FCAM zijn trots een bijdrage te mogen leveren aan 'Adaptation Futures 2016'. Adaptation Futures is de tweejaarlijkse conferentie van de Global Programme of Research on Climate Change Vulnerability, Impacts and Adaptation (PROVIA). De vierde editie, die dit jaar plaatsvindt, wordt gehost door de Europese Commissie en de Nederlandse overheid. Ook dit jaar zal de conferentie bezocht worden door een keur aan internationale wetenschappers, beleidmakers, bedrijfsleven en ervaringsdeskundigen op het gebied van oplossingen voor en aanpassingen aan klimaatverandering. Adaptation Futures biedt iedereen de mogelijkheid elkaar te leren kennen, ervaring en kennis te delen en elkaar te inspireren. De focus ligt op adaptatiemethoden en -oplossingen voor mensen, overheden en bedrijven. Het programma richt zich op alle sectoren en alle delen van de wereld.   

   


 • banner_voedsel_anders.png

  Voedsel Anders 2016


  Na het grote succes van de eerste Voedsel Anders conferentie in februari 2014 kon een volgende editie eigenlijk niet uitblijven. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari vindt dan ook de tweede Voedsel Anders conferentie in Wageningen plaats.


 • banner_wto.png

  WTO-conferentie Nairobi


  Nairobi, de hoofdstad van Kenia, is van 15 tot en met 18 december 2015 het epicentrum van de internationale handel. De vertegenwoordigers van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), waar momenteel 162 landen lid van zijn, komen dan samen om te onderhandelen. De belangen lopen nogal uiteen, wat het lastig maakt om tot overeenstemming te komen. Burghard Ilge van Both ENDS reist met minister Ploumen mee als officieel adviseur en bemiddelaar vanuit het maatschappelijk middenveld.


 • banner_ccc.png

  Climate Change Conference Paris


  Both ENDS was goed vertegenwoordigd tijdens de Climate Change Conference die eind 2015  in Parijs plaatsvond. We organiseerden, en co-organiseerden een aantal workshops en side events. Hier een overzicht van deze events:

   

   Nl
En

schrijf u in
 • Small_Grants.png
 • _ParisProof_new.png
 • 160916_Nicaraguakanaalknop.png
 • 160916_palmolieknop.png
 • banner_jwhi2.png
 • banner_richforests.png
 • schrijf u in