Both ENDS

Zoeken
En
Nl
Nieuws / 16 mei 2012

Both ENDS aanwezig bij Rio aan de Maas

In de aanloop naar Rio+20, de grote duurzaamheidsconferentie in Rio de Janeiro, in juni wordt op 30 mei in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam het evenement Rio aan de Maas georganiseerd. Op initiatief van het Nationaal Platform Rio+20 komen op deze dag bestuurders, ondernemers en burgers samen om lokale initiatieven voor mondiale duurzaamheid te delen en te ervaren. Tijdens deze dag organiseert Both ENDS samen met Cordaid de werkplaats 'Visies uit het Zuiden' en wordt het boek Denkend aan Duurzaamheid gelanceerd.


Visies uit het Zuiden
Op Rio+20 praten regeringsleiders over een groene economie. Die economie moet naast groen ook sociaal zijn, gelijke kansen bieden en daarmee armoede uitbannen. En moet binnen de grenzen van ecosystemen blijven, zodat de aarde voor volgende generaties leefbaar blijft. Inzichten over die groene economie komen vaak van denkers uit Westerse landen, terwijl ideeën en ervaringen uit andere delen van de wereld nauwelijks een podium krijgen. Both ENDS laat zien dat door het Zuiden in de discussie te betrekken een prikkelend en inspirerend gesprek kan ontstaan. 


Both ENDS aan de Maas
Both ENDS en Cordaid organiseren samen de werkplaats Visies uit het Zuiden. De werkplaats wordt een platform om ervaringen, dilemma's en oplossingen in de zoektocht naar groene en eerlijke economieën te delen. Deelnemers kunnen hier het gesprek aan gaan met Janet Awimbo, een Keniaanse ecologe, en een Nederlandse visionair om na te denken over een duurzame, sociale wereld. 


Lancering 'Denkend aan Duurzaamheid'
Tijdens Rio aan de Maas lanceren Both ENDS en Cordaid ook het boek Denkend aan Duurzaamheid. In deze uitgave wordt aan zeven visionairs uit onwikkelingslanden een podium geboden voor vernieuwende ideeën die lokale ervaringen en kennis combineren. Het is een waardevolle bron voor mensen die zich willen laten inspireren in de zoektocht naar een duurzame wereld en een groene economie, zeker voor beleidsmakers in de aanloop naar de Rio+20 top.

Deelname aan Rio aan de Maas, 30 mei 2012, is kosteloos. Aanmelden kan op http://www.rioaandemaas.nl/

Lees meer over dit onderwerp