Both ENDS

Zoeken
En
Nl
Nieuws / 10 oktober 2012

‘On the ground reporter’ game genomineerd voor de Prix Europa

Voor afgelopen zomer is de derde game uit de serie ‘on the ground reporter’ gelanceerd. Both ENDS’ Nathalie van Haren heeft een gastrol in de game, waarin de voedselcrisis in Oeganda centraal staat. Both ENDS is verheugd dat het educatieve spel genomineerd is voor de Prix Europa, een festival waarin  elk  in een competitie – de beste televisie-, radio- en nieuwe-mediaproducties gekozen worden door een open jury.

Uitdaging voor jongeren

‘On the Ground Reporter’ laat jongeren op een uitdagende manier kennis maken met complexe vraagstukken als mediawijsheid en burgerschap. In deze derde game maakt de speler een reis door Oeganda om meer te leren over de voedselcrisis. Als een ware reporter verzamelt de speler informatie, brengt hij verslag uit en denkt hij na over mogelijke oplossingen.  

Nominatie ‘beste online productie 2012’

De foto-realistische docu-game is genomineerd voor de Prix Europa  in de categorie ‘Best European TV, Radio or Online Production of 2012'. Op 26 oktober is de prijsuitreiking in Berlijn. Thema's die in de Oeganda-game aan bod komen zijn onder andere klimaatverandering, landjepik, intensieve landbouw en hoge voedselprijzen. Both ENDS werkt al jaren aan de - duurzame - bestrijding van de oorzaken van honger en armoede en kreeg daarom – samen met negentien andere maatschappelijke organisaties – een mooie rol in het spel.

350.000 spelers

Onder het mom van burgerschap wordt de game gespeeld door jongeren van het VO, MBO en HBO. De derde game zal het komend halfjaar in elk geval beschikbaar zijn voor 350.00 MBO leerlingen. Dat is leuk, want zij maken op deze wijze niet alleen kennis met de oorzaken en gevolgen van de voedselcrisis, maar worden ook gestimuleerd om zelf in actie te komen. De serie is ontwikkeld door Butch & Sundance Media en kwam tot stand in samenwerking met fotojournalisten en verslaggevers van NOS, de New York Times en the Independent, en met steun van het Oxfam Novib Grow fonds.

 

Logo: Butch & Sundance Media

 

Zie voor meer informatie:

Persbericht

Link naar het spel

De trailer

 

 

Lees meer over dit onderwerp