Both ENDS

Zoeken
En
Nl
Nieuws / 25 april 2013

Trots op de resultaten van Drynet!

In 2007 begonnen vijftien organisaties van over de hele wereld aan een programma met de naam Drynet. Doel: het tegengaan van verdere degradatie van droge gebieden. Met Drynet wilden we lokale organisaties en gemeenschappen in die droge gebieden de spil van het werk maken. Lokale organisaties en gemeenschappen werden vaak genegeerd bij het beleid, het ontwerp en de uitvoering van projecten die cruciaal zijn voor hun levensonderhoud.


Verandering en succes
Om dit te veranderen biedt Drynet ondersteuning en verbinding met maatschappelijke organisaties over de hele wereld. Drynet laat zien dat werken op grassroots-niveau , het stimuleren van werken op grotere schaal en de verspreiding naar andere gebieden zeer succesvol kan zijn. Daarnaast heeft het netwerk duurzame oplossingen mogelijk gemaakt voor degradatie en droge gebieden. Die oplossingen staan nu op nationale en internationale agenda's.

Wereldwijd bereik
Onze gezamenlijke publicatie toont de resultaten die Drynet wereldwijd heeft bereikt en laat duidelijk te de toegevoegde waarde zien van het optreden als een internationaal netwerk.  Voor de aangesloten organisaties en gemeenschappen is het een enorme vooruitgang om deel uit te maken van een internationaal netwerk als Drynet. Het geeft  bescherming en erkenning, het verbreedt hun mogelijkheden hun werk uit te dragen en faciliteert de uitwisseling.

 

Kijk hier voor de praktijkvoorbeelden:

The Impact of the Drynet network

 

Lees meer over dit onderwerp