Both ENDS

Zoeken
En
Nl
Nieuws / 4 maart 2009

Both ENDS steunt klimaatshow Deal or No Deal

Maatschappelijke organisaties, waaronder Both ENDS, peilen bereidheid tot financiering klimaatbeleid.

 

Tijdens een klimaatspecial van de show Deal or No Deal voelen acht milieu- en ontwikkelingsorganisaties de financieel specialisten van de Tweede Kamer aan de tand. Zijn ze bereid om ontwikkelingslanden met keiharde euro's te steunen in de strijd tegen klimaatverandering. De show vindt plaats donderdag 5 maart om 12.10u op Het Plein in Den Haag, voorafgaand aan het debat van de Tweede Kamer-commissie voor Financiën over de financiering van het Europese klimaatbeleid.

 

De acht organisaties willen dat de Tweede Kamer en Minister Bos de EU dwingen om concreet bedragen beschikbaar te stellen voor klimaathulp aan ontwikkelingslanden. Gisteren schoof de EU-Milieuraad een besluit hierover door naar de ministers van Financiën die op 10 maart vergaderen.

 

Alleen als de ontwikkelde landen genoeg geld inzetten en zo recht doen aan het principe 'de vervuiler betaalt', is een internationale klimaat-deal eind dit jaar in Kopenhagen mogelijk, stellen Milieudefensie, ICCO, Greenpeace, Oxfam Novib, Natuur en Milieu, HIVOS, Cordaid en Both ENDS.

 

Lees meer over dit onderwerp