Both ENDS

Zoeken
En
Nl
Nieuws / 30 november 2015

Teken de petitie voor een eerlijk belastingsysteem!

In Nederland hebben we het best goed voor elkaar. Er is goed onderwijs en uitstekende gezondheidszorg. De wegen zijn goed, we hebben rechtbanken en de brandweer rukt uit als we in nood zijn. Deze publieke diensten worden betaald uit belastinggeld dat we met z’n allen opbrengen. Hoewel ook grote (internationale) bedrijven profiteren van goede publieke diensten, dragen ze er vaak niet aan bij.

Via een uitgekiend systeem van belastingparadijzen slagen ze er, met behulp van accountants en advocaten, in om nauwelijks belasting te betalen over hun winsten. Ook Nederland wordt gebruikt om belasting te ontwijken. Via brievenbusmaatschappijen verschuiven bedrijven hun winst naar een ‘belastingparadijs’, waar niet of nauwelijks belasting betaald hoeft te worden. De landen waar de winst feitelijk wordt gemaakt, lopen miljarden aan belastinginkomsten mis. Geld dat gebruikt had moeten worden voor publieke diensten in deze landen.

 

Both ENDS is lid van Tax Justice NL, een netwerk van 10 Nederlandse organisaties dat al jaren aandacht vraagt voor dit soort misstanden en bij de overheid pleit voor verbetering. Een eerlijk belastingsysteem, dat is wat we willen. We hebben een petitie gelanceerd om iedereen die dat óók vindt, in de gelegenheid te stellen zijn of haar stem te laten horen.

 

TEKEN HIER DE ONLINE PETITIE

 

Lees meer over dit onderwerp