Both ENDS

Zoeken
En
Nl
Nieuws / 2 maart 2017

Brief aan minister Ploumen 1 jaar na de moord op Berta Cáceres

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Berta Cáceres op brute wijze is vermoord in haar huis in Honduras. Cáceres was een wereldwijd bekende mensenrechtenverdedigster en de coördinator van de inheemse Lenca-organisatie COPINH. De moord op Berta staat in verband met haar strijd tegen de Agua Zarca-dam,die deels gefinancierd wordt door de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO.

Nu, een jaar na dato, is er nog steeds geen goed onafhankelijk onderzoek gedaan naar de moord, zijn de daders niet vervolgd, hebben de banken die de Agua Zarca-dam financieren zich nog niet officieel teruggetrokken en worden mensenrechtenverdedigers in Honduras nog steeds ernstig bedreigd.


Vandaag en morgen tonen mensen over de hele wereld hun solidariteit met COPINH, Berta's familie en de inheemse gemeenschappen. Er zullen demonstraties zijn in Honduras en bij Hondurese ambassades, mensen sturen brieven en radioboodschappen naar de Lenca-gemeenschappen, en om 18 uur Hondurese tijd (1 uur 's nachts Nederland) steken mensen overal ter wereld kaarsjes aan om om gerechtigheid voor Berta te vragen.

 

Samen met SOMO heeft Both ENDS Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de directeur van FMO in een brief opgeroepen om snel actie te ondernemen.

 

Meer informatie:

Lees meer over dit onderwerp