Both ENDS

Zoeken
En
Nl
Nieuws / 1 augustus 2016

2015: Een jaar vol verandering

2015 was voor Both ENDS zowel een einde als een nieuw begin. We hebben de 'Communities of Change' en de Ecoystem Alliance afgesloten, en ook de Fair, Green and Global-alliantie is in 2015 in haar huidige vorm beëindigd. Maar dit betekent niet dat het werk gedaan is; wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd zullen we voortzetten in nieuwe partnerschappen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, die in 2016 van start zijn gegaan.

Samen met onze partners hebben we brandende kwesties op de nationale en internationale agenda gezet die van invloed zijn op lokale gemeenschappen. We hebben financiële instellingen en overheden opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen en mensenrechten en het milieu te respecteren. Ook hebben we onze partners ondersteunt om het levensonderhoud van velen te verbeteren, door duurzamer land- en waterbeheer en de positie van vrouwen te versterken. Zo is in Indonesië de IndoWater Community of Practice in 2015 goed op gang gekomen. Samen met lokale partnerorganisaties in drie verschillende riviergebieden werken we aan oplossingen voor de waterproblemen in Indonesië.


In Afrika heeft het nieuw opgerichte African Analog Forestry Network een programma ontwikkeld om ecosystemen te herstellen en betere manieren van levensonderhoud te vinden voor de gemeenschap. Ook is Both ENDS het inheemse NgäbeBugle-volk blijven steunen in hun strijd tegen de bouw van de Barro Blanco-dam, die deels door de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO wordt gefinancierd.


Ga naar het online jaarverslag 2015 om meer te lezen over de activiteiten van Both ENDS in 2015.

Lees meer over dit onderwerp