Both ENDS

Zoeken
En
Nl
Nieuws / 27 oktober 2016

Docu Ethiopia Rising te zien in Rotterdam

Komend weekend is de documentaire Ethiopia Rising - Red Terror to Green Revolution te zien op het Wildlife Film Festival Rotterdam. Deze documentaire over de indrukwekkende transformatie van Noord-Ethiopië van een dor gebied in een vruchtbaar, groen landschap is mede mogelijk gemaakt door Both ENDS.

Op het Docs Without Borders Film Festival in de VS is de documentaire beoordeeld als 'Best of Show' in verschillende categorieën.

Aba Hawi: een groene held
De documentaire vertelt het verhaal van Aba Hawi, die in de jaren '70 begon met het beschermen van de heuvels rond zijn dorp. Hij overtuigde zijn aanvankelijk sceptische dorpsgenoten en redde hun dorp zo van de ondergang. Het verhaal speelt zich af in de context van het communistische militaire regime en hun 'red terror', en de droogte en hongersnood in de jaren '80. Na de val van het regime onderging het dorp van Aba Hawi, net als vele andere regio's in Ethiopië, een indrukwekkende transformatie. Ethiopia Rising laat deze veelal onbekende ontwikkeling van Ethiopië zien:

 

Wildlife Film Festival Rotterdam
Ethiopia Rising is te zien op het Wildlife Film Festival Rotterdam:

  • Vrijdag 28 oktober, 19 uur
  • Zondag 30 oktober, 10 uur

Meer informatie:

 

Lees meer over dit onderwerp