Both ENDS


Paul Wolvekamp

P1030410_kl2.jpg

Through and through, such power is ours,
such that all creation, in all things, stands by us.
The earth should not be injured.
The earth should not be destroyed

Hildegard von Bingen, abdis, wetenschapster, componiste en religieuze ziener, 12e eeuw

Specialisme: landrechten en ecologisch herstel

 

Paul werkt al sinds 1989 bij Both ENDS. Hij behaalde zijn kandidaats rechten, studeerde af in politieke wetenschappen en richtte zich daarna op milieukunde. Bij afronding van zijn studie deed hij actieonderzoek in India. In dienst van Both ENDS voerde hij diverse opdrachten uit voor de Nederlandse overheid en de Europese Commissie, zoals het ontwikkelen van een Indo-Dutch Environmental NGO Fund.

 

Momenteel is Paul Adjunct-directeur van Both ENDS, maar hij houdt zich net als alle voorgaande jaren onverminderd bezig met de inhoud. Zijn verantwoordelijkheden strekken zich uit van 'Nederland als duurzaam distributieland', de 'Africa Regreening Initiatives',  partnerschappen met bedrijven op het gebied van duurzame thee en specerijen, tot het zogenoemde 'palmoliedossier'. Hij voerde diverse opdrachten uit voor o.a. de Nederlandse overheid en de Europese Commissie, zoals het ontwikkelen van een Indo-Dutch Environmental Fund and de evaluatie van de Europese bijdrage aan de uitvoering van het VN verdrag inzake het tegengaan van verwoestijning.

 

Vanuit Both ENDS is Paul Vicevoorzitter van het 'NFTP Exchange Programme', voorzitter van het 'Forest Peoples Programme',  lid van de Board of Governors van de Round Table on Sustainable Palm Oil (RSPO) en co-chair van de Dispute Settlement Facility Advisory Board. Daarnaast zit hij in de Participantenraad van het IUCN Nederlands Comité en is hij lid van de Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa ('Commissie Corbey').  Hij is ook auteur-editor van diverse publicaties, o.a. het boek 'Forests for the Future' (1999) en 'Purposes and uses of a commonly structured Dispute Settlement Facility' (2010).

 

Paul wil Both ENDS laten bijdragen aan het genereren van aandacht en steun voor concrete randvoorwaarden voor milieubehoud en mensenrechten in de lokale praktijk.pw@bothends.org

Nl
En

schrijf u in
  • Small_Grants.png
  • _ParisProof_new.png
  • 160916_Nicaraguakanaalknop.png
  • 160916_palmolieknop.png
  • banner_jwhi2.png
  • banner_richforests.png
  • schrijf u in