Both ENDS


Annelieke Douma

100_1505_kl4.jpg

Not everything that counts can be counted and not everything that can be counted counts.

Albert Einstein

Specialisme: water, klimaat, gender

Annelieke is een van de weinige ingenieurs bij Both ENDS. Ze studeerde Technische Bestuurskunde aan de T.U. in Delft en koos, omdat het gebruik en beheer van water haar speciale interesse had, de richting 'integraal waterbeheer'. Na afronding van haar studie werkte ze bij het Netherlands Water Partnership (NWP). Later was ze in Zweden werkzaam bij het Stockholm Environment Institute (SEI), om mee te denken over de waterstrategie van de organisatie en onderzoek te doen naar de watercrisis en het effect daarvan op milieuvluchtelingen.

Na anderhalf jaar in Zweden te hebben doorgebracht, kwam Annelieke in 2003 terug in Nederland. Bij Both ENDS ging ze onderzoek doen naar watermarkten. Hoewel ze zich daarna ook bezig hield met de problematiek rond soja en palmolie, zijn waterbeheer en klimaat altijd de voornaamste thema's in haar werk geweest. In 2006 werd zij co√∂rdinator van het watercluster in de organisatie. Daarnaast was ze projectleider van het ADAPTS programma van Both ENDS en betrokken bij de 'Ecosystem Alliance' en het 'Fair Green and Global programma'. Vanaf 2016 is Annelieke co-coordinator van de Global Alliance for Green and Gender Action (GAGGA), een samenwerking tussen MamaCashFCAM en Both ENDS. 

Wat Annelieke vooral leuk vindt aan het werk bij Both ENDS, is dat niet- duurzaam beleid weliswaar aan de kaak wordt gesteld, maar dat er tegelijkertijd alternatieven worden geboden. Juist door daar je energie in te steken, is de kans groot dat er iets duurzaam verandert. Mooie voorbeelden daarvan zijn de Negotiated Approach en ADAPTS, alternatieve benaderingen voor beheer van natuurlijke hulpbronnen die in samenwerking met lokale organisaties werden ontwikkeld en die hun nut ruimschoots hebben bewezen.a.douma@bothends.org

Nl
En

schrijf u in
  • Small_Grants.png
  • _ParisProof_new.png
  • 160916_Nicaraguakanaalknop.png
  • 160916_palmolieknop.png
  • banner_jwhi2.png
  • banner_richforests.png
  • schrijf u in