Both ENDS


Eva Schmitz

P1030344_kl.jpg

"I think BE's mission is a powerful concept firstly due to the simple idea that people and nature are intrinsically linked. A sustainable future for our planet can only be achieved when both people and nature can prosper in harmony. Secondly, I subscribe to the belief that real solutions will only be found when people most affected by the erosion of their habitat are put in the driver seat in the quest for solutions. Creating a level playing field for local communities in developing countries to have their voices heard and their concerns addressed is a prerequisite for a more just development in this world."

Specialisaties: leiderschapsontwikkeling, palmolie en grondstoffenhandel, Latijns-Amerika


Eva studeerde Geschiedenis en Europese Studies aan de UvA, en rondde haar studie af met de Research Master Latijns Amerika Studies aan het CEDLA. Zij werkte na haar studie bij het Goethe Instituut in Amsterdam en later als projectmedewerker bij de Organisatie voor Latijns-Amerika Activiteiten (OLAA). Daar hield zij zich met name bezig met projectbeheer van culturele uitwisselingsprojecten van jongeren in verschillende Latijns Amerikaanse landen.  

In 2008 begon Eva bij Both ENDS, waar zij onder andere meewerkte aan het Joke Waller-Hunter initiatief. Dit is een fonds dat beurzen verstrekt aan personen die door organisaties uit ontwikkelingslanden zijn genomineerd omdat hun individueel leiderschap een bijdrage levert aan de gehele duurzaamheidbeweging. Inmiddels is ze coördinator van dit programma, en verantwoordelijk voor de gehele uitvoering ervan.

 

Naast het JWH initiatief is haar voornaamste taak voor nu het aanpakken van sociale en milieuproblemen die gerelateerd zijn aan de productie van grootschalige landbouwproducten zoals palmolie, soja en suikerriet. Terwijl ze zich ook bezighoudt met certificeringsorganisaties en rondetafelgesprekken, is haar werk voor het grootste deel gericht op het ondersteunen van lokale civil society organisaties en getroffen gemeenschappen uit producerende landen op het gebied van hun rechten. Daarnaast is ze actief betrokken bij de oprichting van een Dispute Settlement Facility van de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil). Ook heeft ze input gegeven voor een nieuwe, nog op te richten klachtenmechanisme van de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO, en heeft ze de ontwikkelingen rondom de werking van klachtenmechanismen van andere multilaterale ontwikkelingsbanken (MDBs) op de voet gevolgd.es@bothends.org

Nl
En

schrijf u in
  • Small_Grants.png
  • _ParisProof_new.png
  • 160916_Nicaraguakanaalknop.png
  • 160916_palmolieknop.png
  • banner_jwhi2.png
  • banner_richforests.png
  • schrijf u in