Both ENDS


Partners

Both ENDS ondersteunt deze partner bij armoedebestrijding en duurzaam milieubeheer.

BARCIK - Bangladesh Resource Center for Indigenous Knowledge

ORGANISATIE / WEBSITE


logo-barcik.jpg BARCIK - Bangladesh Resource Center for Indigenous Knowledge
http://www.barcik.org.bd/

ACTIEF IN DE VOLGENDE LANDENBangladesh

WERKT MET BOTH ENDS AAN


BARCIK werkte in 2011 samen met Both ENDS aan een project om gender te mainstreamen binnen natural resource management. De uitkomst is een praktische benadering van gender binnen lokale gemeenschappen, maar met een koppeling naar het niveau van de nationale overheid.

 

In oktober 2012 bezochten Both ENDS medewerkers Remi Kempers en Marije Rosing Bangladesh om te kijken naar de impact van dit project. Hun tolk, Sylvanus Lamin, schreef een verslag over het bezoek voor de website van BARCIK.

 

 

MEERWAARDE SAMENWERKING


De samenwerking met Both ENDS heeft BARCIK geholpen hun werk met gebruikers van Non-Timber Forest Resources in de Sunderbans region en bij het verbreden van hun netwerk met andere internationale milieuorganisaties. Het is ook van toegevoegde waarde gebleken bij de introductie van BARCIK wanneer zij hun werkrelatie met Both ENDS aan anderen kenbaar maken. De informatie service heeft hen ook geholpen om contacten te leggen met gelijkgezinde groepen.

EXTRA


BARCIK is een NGO die werkt op het gebied van milieu, bescherming van biodiversiteit en ontwikkeling. Ze promoten het belang van lokale en inheemse kennis zowel in ontwikkelingsinitiatieven als in het empowerment proces van lokale en inheemse gemeenschappen.


Nl
En

schrijf u in
  • Small_Grants.png
  • _ParisProof_new.png
  • 160916_Nicaraguakanaalknop.png
  • 160916_palmolieknop.png
  • banner_jwhi2.png
  • banner_richforests.png
  • schrijf u in