Both ENDS


Partners

Both ENDS ondersteunt deze partner bij armoedebestrijding en duurzaam milieubeheer.

ILSA - Instituto Latino-americano para una sociedad y un derecho alternativos

ORGANISATIE / WEBSITE


logo_ILSA.jpg ILSA - Instituto Latino-americano para una sociedad y un derecho alternativos
http://ilsa.org.co

ACTIEF IN DE VOLGENDE LANDENColombia en Latijns-Amerika in het algemeen.

WERKT MET BOTH ENDS AAN


ILSA en Both ENDS werken samen op het beinvloeden van de Safeguards van de Wereldbank, met het doel ervoor te zorgen dat de Safeguards een hoog niveau van sociale en milieu-bescherming bieden. De Safeguards worden momenteel herzien via een langdurig en open proces van consultaties. ILSA’s ervaringen met Wereldbank projecten in Colombia en de beinvloeding van het beleid van de Weredlbank om REDD+ projecten in Colombia mogelijk te maken, leveren directe aanbevelingen richting het herzieningsproces van de Safeguards.

MEERWAARDE SAMENWERKING


ILSA is een professionele organisatie, die werkt vanuit een mensenrechtenbenadering. ILSA is actief in processen van beleidsbeinvloeding in Colombia, o.a. op het gebied van landbouw- en bossenbeleid. De directe kennis van de lokale gevolgen van bijvoorbeeld de Wereldbank en de vertaalslag naar beleidsvoorstellen, levert een belangrijke bijdrage aan het werk van Both ENDS op beleidsbeinvloeding richting de Wereldbank.

EXTRA


ILSA heeft met Both ENDS samengewerkt door een onderzoek uit te voeren naar de herkomst van kolen die door Nederlandse energie-maatschappijen worden verstookt en naar de sociale en milieu impacts hiervan. Mede dankzij deze samenwerking is de Nederlandse kolendialoog, tussen maatschappelijke organisaties, vakbonden en energiemaatschappijen, opgezet.


Nl
En

schrijf u in
  • Small_Grants.png
  • _ParisProof_new.png
  • 160916_Nicaraguakanaalknop.png
  • 160916_palmolieknop.png
  • banner_jwhi2.png
  • banner_richforests.png
  • schrijf u in